Savu Savu

Situated near Maravu on Savu Savu Island in Fiji, the proposition for this house has been driven by the dramatic topography and views to the lagoon and Pacific Ocean in the foreground and background respectively.  The clients requested that the design for the overall site reflects an iterative process with the site taking on an informal distribution of dwellings over time. The initial house  is the first of what will eventually be four stages of additions to the site.  Early on in the design process it became evident that the house was not only about ‘the view’ as in this particular situation one also needs to be able to shelter from the south east trade winds in winter. An additional parameter of the client brief was to have minimal disruption to the site, thus the reason for perching the house above the gentle slope of the site. Local Fijian building contractors have been consulted on construction methods in an attempt to respect the cultural norms that exist in the region.


Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu Savu
loading..